Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
LaserDent Studio

Implant Dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar reprezintă o soluție durabilă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă. Constă dintr-o mică șurubare din titan, implantată în osul maxilar sau mandibular, care servește ca rădăcină artificială pentru coroana dentară. Acestea oferă o stabilitate și funcționalitate similare dinților naturali, permițând pacienților să mestece și să zâmbească fără ezitare.

Componentele implantului dentar

coroana

COROANĂ

Coroana dentară înlocuiește partea vizibilă a dintelui în cavitatea bucală.

bont

BONT

 Bontul face legătura dintre șurub și coroană.

surub

ȘURUB

Șurubul înlocuiește rădăcina dintelui, se inseră în os și nu este vizibil în cavitatea bucală.

Cum se desfășoară procedura?

Procedura chirurgicală a implantului dentar începe cu plasarea șurubului implantului în osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locală. În următoarele luni, implantul se integrează gradual în os prin procesul de osointegrare. După cicatrizarea completă, o coroană dentară personalizată este atașată la implant, oferind o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dintelui lipsă.

Cum se desfășoară procedura?

Procedura chirurgicală a implantului dentar începe cu plasarea șurubului implantului în osul maxilar sau mandibular, sub anestezie locală. În următoarele luni, implantul se integrează gradual în os prin procesul de osointegrare. După cicatrizarea completă, o coroană dentară personalizată este atașată la implant, oferind o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea dintelui lipsă.

Care sunt beneficiile?

Dinții permanenți sunt esențiali pe parcursul vieții, dar pot fi pierduți prematur. Înlocuirea dinților lipsă este crucială pentru sănătatea generală și a celorlalți dinți, prevenind complicații precum supraerupția sau înclinarea. Implantul dentar oferă o soluție durabilă și estetică, restabilind funcțiile masticatorii și încrederea în sine. Această metodă, folosită de peste cinci decenii, este considerată minim invazivă, protejând dinții vecini.

 

Implantele dentare oferă următoarele beneficii:

  1. Stabilitate și funcționalitate: Implanturile dentare oferă o stabilitate remarcabilă și o funcționalitate similară cu a dinților naturali, permițând pacienților să mestece și să vorbească fără probleme.

  2. Estetică îmbunătățită: Implanturile dentare sunt realizate pentru a se potrivi perfect cu restul dinților, oferind un aspect natural și estetic plăcut.

  3. Menținerea sănătății orale: Înlocuirea dinților lipsă cu implanturi dentare previne deteriorarea oaselor maxilare sau mandibulare și menține integritatea structurii dentare.

  4. Confort și încredere: Odată ce implanturile dentare sunt integrate complet în os și sunt echipate cu coroane dentare, pacienții se simt confortabil și încrezători în zâmbetul lor.

  5. Durabilitate pe termen lung: Implanturile dentare sunt rezistente și durabile, oferind o soluție de înlocuire pe termen lung pentru dinții lipsă.

De ce să alegi LaserDent Studio?

SPECIALIȘTI APROAPE DE TINE

Lucrăm într-o echipă multidisciplinară de medici dentiști care vă stau la dispoziție cu experiența și cunoștințele lor.

TRATAMENTE DENTARE LASER

În cazul în care ai frica de dentist și tratamente stomatologice, îți punem la dispoziție serviciile dentare cu laser.

SERVICII LA STANDARDE INTERNAȚIONALE

De mai bine de două decenii, ne-am concentrat pe dezvoltarea echipei noastre și pe adoptarea tehnologiei de vârf, pentru a vă asigura cea mai excelentă experiență în domeniul stomatologiei.

Cine poate beneficia de implant dentar?

Pacienți edentați total

Pacienții purtători de proteze totale se plâng de multe ori de instabilitatea protezei, sau că acestea exercita o presiune asupra mucoasei provocând uneori leziuni dureroase. Acest lucru tinde să se agraveze cu timpul, datorită resorbției suportului osos de sub proteze, ele devenind astfel mai puțin retentive fapt ce îngreunează alimentația si fonația, putând sa apară si momente jenante precum desprinderea protezei in momentul strănutului.

Acești pacienți pot beneficia cu adevărat de implanturi, deoarece implanturile reduc mobilitatea protezei putând chiar să o elimine complet, de asemenea dispar si zonele dureroase sau ulcerațiile produse de proteză.

Pacienți cu edentație parțială

Proteză parțială acrilică (mobilă): oferă o soluție rapidă pentru înlocuirea mai multor dinți, dar au dezavantaje precum necesitatea de a fi scoase pe timp de noapte, instabilitatea și posibilitatea de a fi vizibile.

Proteza parțială fixă: o altă opțiune rapidă, necesită șlefuirea și devitalizarea dinților vecini și pot prezenta dificultăți de igienă și riscul de afectare a dinților sub lucrare.

Implanturile dentare: reprezintă o soluție completă și durabilă pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă, menținând dinții adiacenți intacti și facilitând igiena orală. Un implant bine poziționat este cea mai fiabilă opțiune pe termen lung.

Acești pacienți pot beneficia cu adevărat de implanturi, deoarece implanturile reduc mobilitatea protezei putând chiar să o elimine complet, de asemenea dispar si zonele dureroase sau ulcerațiile produse de proteză.

Doare inserarea implantului?

Durerea în timpul inserării implantului dentar este gestionabilă și de scurtă durată. De obicei, este mai degrabă o senzație de presiune și disconfort decât de durere intensă.

Datorită anesteziei moderne și a calmantelor ușoare administrate, pacientul se află într-o stare generală confortabilă, neexperimentând durere și putând colabora cu medicul pe durata intervenției chirurgicale.

Indicații post-operatorii

Implant dentar

După intervenția chirurgicală, este esențial să urmați indicațiile de mai jos pentru a proteja zona și a minimiza riscul de complicații:

Prima zi după intervenție

În primele ore după intervenție, luați un antiinflamator recomandat și evitați alimentele fierbinți, acide sau lactate.

Evitați consumul de alcool, băuturi acidulate și fumatul pentru a facilita procesul de vindecare.

Limitați efortul fizic și respectați orarul medicamentelor prescrise.

În cazul operațiilor care implică sinus lift-ul, evitați activități care cresc presiunea sanguină în cap și zborul cu avionul.

După prima săptămână

Reveniți pentru control și îndepărtarea firelor.

În săptămânile următoare, acordați o atenție deosebită igienei orale și respectați indicațiile medicului stomatolog pentru a asigura integrarea corectă a implantului în os.

După finalizarea lucrării protetice, veniți la controale periodice pentru igienizare profesională și monitorizarea stabilității implantului.

Limitați efortul fizic și respectați orarul medicamentelor prescrise.

În primele zile după operațiile maxilare care includ sinus lift-ul, este contraindicat să suflați nasul și să practicați poziții sau activități care cresc presiunea sanguină în cap, inclusiv zborul cu avionul.

Contraindicații

Există puține situații în care intervenția nu este oportună. O contraindicație relativă pentru plasarea implantului ar fi lipsa volumului osos, însă procedurile de augmentare osoasă elimină de multe ori acest impediment.

Deși fumatul nu reprezintă o contraindicație absolută pentru tratamentul implantologic, acesta este un factor care scade rata de succes cu 30%.

Anumiți pacienți cu imunodeficiență nu pot fi candidați pentru intervenții chirurgicale în vederea inserării implanturilor. Pacienții care au urmat un tratament cu bifosfonați (medicamente utilizate pentru tratamentul osteoporozei) ar necesita o evaluare atentă pentru stabilirea posibilităților de tratament.