Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
LaserDent Studio

Biostimulare Laser

Ce este Biostimularea Laser?

Biostimularea este o procedură non-invazivă care folosește laserul pentru a stimula procesele naturale de vindecare și regenerare a țesuturilor corpului. În contextul stomatologiei, biostimularea laser poate fi folosită pentru accelerarea vindecării rănilor, regenerarea țesuturilor gingivale și îmbunătățirea sănătății generale a cavității bucale.

laser biostimulare terapia durerii 1

Cum funcționează Biostimularea?

Biostimularea funcționează prin utilizarea unui laser cu intensitate și lungime de undă specifică pentru a emite energie luminată către țesuturile corpului. Acest lucru activează procesele naturale de vindecare și regenerare a celulelor și țesuturilor. Mai exact, laserul stimulează producția de ATP (adenozintrifosfat), care este esențială pentru procesele metabolice celulare și pentru repararea tisulară.

Când poate fi folosită Biostimularea?

Herpes oral

Pacienții nu mai trebuie să anuleze programările la dentist din cauza herpesului. Acum pot programa ședințe de laser pentru tratarea simptomelor herpetice, diminuând durerea și accelerând vindecarea. Laserul este eficient chiar și în stadiile incipiente ale herpesului, prevenind erupția sau grăbind vindecarea. De asemenea, prin biostimulare, virusul herpetic poate fi inactivat, reducând frecvența apariției leziunilor.

Sinuzită

LASER-ul se aplică la nivelul sinusurilor maxilare și ajută la scăderea senzației de presiune asociată cu această afectiune și ajută la drenajul sinusurilor.

Nevralgia trigeminală

Nevralgia trigeminală se caracterizează prin dureri intense, asemănătoare unui curent electric, însoțite de senzația de smulgere a țesuturilor, apărând brusc și fiind declanșate de stimuli precum aerul rece sau masticația. Tratamentul cu laser poate diminua semnificativ simptomele acestui tip de nevralgie.

Endodonție

Pentru a scădea disconfortul specific tratamentelor de canal, aplicarea LASER-ului la nivelul rădăcinilor dentare după finalizarea obturației de canal este recomandată.

Aftele bucale

Aplicarea LASER-ului pe aftele bucale, mai ales în stadiul de debut, ajută la reducerea durerii și poate preveni reapariția lor în aceași zonă.

Post-extracțional

Aplicarea laserului pe plaga post-extracțională și de-a lungul liniei de sutură reduce sângerarea inițială, ameliorează durerea ulterioară și promovează vindecarea rapidă prin îmbunătățirea circulației sangvine.

Implantologie

Aplicată înainte și după inserarea unui implant, biostimularea LASER ajută la osteointegrarea mai rapidă, implicit la reformarea osoasă și în același timp, scade durerea post-intervențională.

Parodontologie

În parodontologie, laserul este utilizat pentru a accelera procesul de revascularizare a gingiilor și a parodonțiului. Inițial, laserul reduce fluxul sangvin către zona supusă intervenției parodontale pentru a facilita formarea cheagului de sânge, iar apoi crește microcirculația sangvină pentru a accelera vindecarea.

Afecțiunile(ATM)

Trismusul (deschiderea limitată a gurii), artroza și durerile articulare sunt doar câteva din afecțiunile ATM care pot fi extrem de neplăcute pentru pacient. Acestea pot constitui motive pentru a evita vizitele la stomatolog. Cu toate acestea, terapia cu laser poate reduce semnificativ durerile și poate îmbunătăți mobilitatea articulației, făcând astfel vizitele la dentist mai plăcute și mai confortabile pentru pacient.

Paresteziile

Parestezia, senzația de amorțeală sau întepătură, poate apărea după intervenții chirurgicale, cum ar fi extracția molarilor de minte. Biostimularea cu laser poate trata această afecțiune, ajutând la ameliorarea sau dispariția simptomelor. Este recomandată aplicarea imediată a terapiei după intervenții chirurgicale sau la primele semne post-chirurgicale.

Ortodonție

Durerile după activarea aparatului dentar sunt un motiv obișnuit pentru refuzul tratamentului. Cu terapia cu biostimulare laser, pacienții noștri experimentează un disconfort redus și tratament ortodontic mai scurt.

Hipersensibilitate dentinară

Sensibilitatea la dinți apare în cazul retracțiilor gingivale masive și distrucțiilor dentare extinse. Cu biostimularea, pacienții noștri resimt mai puține dureri post-operatorii și necesită mai puține tratamente de canal.

Avantajele Biostimulării

VINDECARE RAPIDĂ

Accelerează procesul natural de vindecare, reducând semnificativ timpul necesar recuperării.

REDUCEREA DURERII

Asigură un confort sporit pacienților în timpul și după tratamentele dentare.

PROCEDURĂ NON-INVAZIVĂ

Minimizează riscurile asociate cu intervențiile chirurgicale tradiționale, cum ar fi infecțiile sau sângerările.