Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
LaserDent Studio

Fatete Dentare

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt proteze dentare subțiri, personalizate, fabricate din materiale precum ceramică sau rășini compozite, care sunt lipite pe partea frontală a dinților naturali. Acestea sunt utilizate pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului prin corectarea imperfecțiunilor dentare, precum pete, decolorări, spații mici între dinți, forme inegale sau dinți uzați.

stock photo series shots of dental veneer placement and installation on the tooth 1769971670 transformed e1711891571528

Cât de mult timp durează să aplic fațete dentare?

Durata aplicării fațetelor dentare poate varia în funcție de câte fațete sunt necesare și de complexitatea cazului. În general, procesul de aplicare a fațetelor dentare poate dura între una și trei sau patru vizite la cabinetul dentist.

Prima vizită

Implică evaluarea inițială a stării dentare a pacientului, discuții despre opțiunile de tratament și pregătirea dinților pentru aplicarea fațetelor. Dacă este necesar, se poate realiza o scanare digitală a dinților pentru a crea modele precise pentru fațetele dentare.

A doua vizită

Se pregătesc dinții prin șlefuirea lor ușoară pentru a face loc fațetelor și se ia o amprentă a dinților pregătiți. Această amprentă este trimisă în laboratorul dentar unde sunt fabricate fațetele dentare personalizate.

Următoarele vizite

Fațetele dentare sunt aplicate și ajustate pentru a se potrivi perfect cu dinții naturali și pentru a asigura un aspect estetic optim. Uneori, pot fi necesare ajustări ulterioare pentru a asigura confortul și funcționalitatea adecvată a fațetelor.

Fațetele sunt create pentru a echilibra proporțiile, dimensiunea, culoarea și tonurile dinților, rezultând într-un zâmbet armonios și natural.

Sunt fațetele dentare durabile pe termen lung?

Da, fațetele dentare sunt considerate a fi durabile pe termen lung. Acestea sunt confecționate din materiale rezistente, cum ar fi ceramică sau rășini compozite, care sunt proiectate să reziste uzurii și abraziunii cauzate de masticație și de igiena orală regulată.

În general, fațetele dentare pot rezista între 10 și 15 ani sau chiar mai mult, cu o îngrijire corespunzătoare și vizite regulate la medicul dentist pentru examene și întreținere.

Există vreo restricție în ceea ce privește tipul de alimente sau băuturi?

Cu fațete dentare, este recomandat să evitați alimentele și băuturile care pot provoca deteriorarea sau decolorarea acestora. Acestea includ alimente tari care ar putea cauza fracturi, precum nucile și bomboanele tari, și băuturile colorate sau acide, cum ar fi cafeaua, vinul roșu și sucurile de fructe, care ar putea duce la decolorarea fațetelor.

Se pot desprinde fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt fixate cu un material care creează microretenții atât în fațetă cât și în dinte, asigurând o adeziune puternică. Desprinderea unei fațete poate indica o potențială fractură a smalțului, fiind un semnal de alarmă pentru suprasolicitarea dinților.

Cum mă spăl pe dinți dacă am fațete?

Când vă spălați pe dinți cu fațete dentare, utilizeazați o periuță de dinți moale și pastă non-abrazivă, permițând mișcări ușoare și evitând presiunea excesivă pentru a proteja și menține aspectul fațetelor.