Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
LaserDent Studio

Proteze Dentare

Indicațiile terapiei protetice

coroana

În cazul în care dinții dvs. necesită vreodată un tratament restaurativ, vom discuta întotdeauna cu dvs. opțiunile disponibile și vă vom recomanda ceea ce credem că este tratamentul optim și cel mai puțin invaziv.

✓ Îmbunătățirea zâmbetul.

✓ Închiderea spațiilor dintre dinți.

✓ Corectarea mușcăturii.

✓ Prevenirea pierderii unui dinte.

✓ Înlocuirea dinților lipsă

✓ Îmbunătățirea masticației

Tipuri de lucrări protetice

Punte Dentara

1. Coroane unidentare

O coroană acoperă întreaga suprafață a dintelui, restabilind-i forma și dimensiunea anatomică. O coroană protejează și întărește structura dinților care nu mai poate fi restabilită prin obturație (plombă).

Deși există mai multe tipuri de coroane, cele confecționate din ceramică (porțelan) sunt cele mai indicate. Ele sunt foarte durabile, estetice , iar le nevoie pot fi înlocuite. Coroanele dentare sunt confecționate astfel încât să imite dintele natural lipsă, în ceea ce privește forma și culoarea.

Ce implică o coroană dentară? O astfel de procedura necesită de obicei 2 timpi:

– pregătirea dintelui prin șlefuirea lui; l-a sfârșitul acestei manopere se ia o amprentă fidelă (care este trimisă laboratorul de tehnică dentară) precum și aplicarea unei coroane provizorii care va fi menținută timp de 2 săptămâni.
– la cea de-a doua întâlnire, se îndepartează coroana temporară, se curăță dintele, și se cimentează coroana definitivă (confecționată de laborator)

2. Punți protetice

O punte dentară este un aparat fix (nedemontabil), și este o modalitate bună de a înlocui dinții lipsă.

De obicei, fabricat din porțelan fuzionat cu metal sau zirconiu, acest tip de pod este alcătuit din două coroane care se cimentează pe doi dinți alăturați unei brese edentate (rezultate în urma extracției unuia sau mai multor dinți) rezultând astfel un „pod” de care sunt supendați până la nivelul gingiei coroanele înlocuitoare ale dintelui/dinților lipsă.

Podurile dentare sunt foarte durabile (ani); totuși, ele pot necesita înlocuirea sau trebuie să fie refolosite din cauza uzurii normale.

Indicațiile punților protetice:

• Umplerea breșelor edentate.
• Împiedicarea modificărilor de poziție a dinților vecini (migrări, înclinații, supraerupții)
• Restaurarea masticației si fonației
• Restabilirea zâmbetului.
• Înlocuirea unei proteze parțiale detașabile cu una fixă